Värme och teknik

Solen skiner in genom fönstret och huset är varmt som fan. Har varit utomhus en kortare tid idag men min rygg vittnar om dåligt solskydd under den förra helgens trädgårdsarbete. Jag kompenserar detta genom att sitta inne idag och arbeta på servern.
Igår installerade jag nya hårddiskar i servern och slängde ihop dem i en RAID-5. Funderade ett tag på om jag istället skulle köra RAID-1+0 men kände att lagringsutrymmet får gå före redundansen. Har ingen data som jag direkt skulle sakna och den jag har finns lagrad på andra ställen, vill mest ha mer YTA! Så 5 fick det bli och tekniken tog ett par timmar på sig att färdigställas (och då valde jag ändå rapid).
Idag har jag suttit över 8 timmar att få igång resten av sakerna och ja, det är lång tid. Min uppsättning består nu av två VMs:

  • NAS – Allokerar lagringsutrymmet och delar detta över nätverket med SMB
  • Kotten – Media och torrent-server som använder Docker och två containers av Plex samt ruTorrent

Den sistnämnda servern är döpt efter Muffins syster som gick bort för fem år sedan och om ni inte visste det redan så är det katter det är tal om. Visste ni inte det sedan innan så undrar jag vilka ni är och varför ni läser detta. Kommentera eller like:a inlägget, prenumerera yadda yadda.
Att slänga upp en SMB-share var någorlunda straight forward och tog inte så lång tid. Det som tog mest tid var att få igång Plex via Docker, följde en guide som var ganska utdaterad och det märkte jag först efter att jag hittade en guide som fungerade. Typiskt. ruTorrent-klienten tog nästan längre tid då jag hade problem med skrivrättigheter. Det är fortfarande lite problem men vad fan, nu funkar det i alla fall. Varmt som fan är det fortfarande.
Författaren av detta inlägg lovar på heder och samvete att torrent-tekniken används i enlighet med den kristna religionen och svenska lagstiftningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *