Digital arkeologi

Installerade om ESXi 6.5 på servern som numera är döpt CarlXVI efter vår kära konung. DNS:en verkar dock ha svårt att uppdatera sig så den är mest känd vid IP just nu. Installationen la sig i alla fall på medföljande SD-kort så SSD:n påverkades inte av detta. Började gräva efter data i webbklienten men hittade ingenting särskilt, däremot hittade jag disken via CLI. Ett par googlingar senare hittade jag ett kommando för att mounta disken så den syntes även i webbklienten. Där fanns en ensam VM vid namn Ash.
Mina tankar gick osökt till Evil Dead och Ash Williams samt vad förra ägaren skulle kunna ha för relation till honom. Startade upp Ash och möttes av en login-ruta i CLI. Hade inget lösenord som fungerade och även fast jag tog mig förbi detta vid ett senare tillfälle så gjorde jag på ett annat sätt först. Orkar inte skriva om det tekniska då det får mig att tro att jag är på jobbet, skrivandes på systemdokumentation till kund. Inte så roligt så det kortar jag ner: Hittade Ash:s vmdk, tog ut den med hjälp av WinSCP och googla på hur dessa kan mountas i Windows. Hittade ett program som jag inte minns namnet på och mountade disken. Letade runt i Linux-strukturen och hittade en user vid namn Minecraft.
Visade sig att Ash en gång varit en Minecraft-server och namnet var mer relaterat till Pokémon än Evil Dead. Servern körde nämligen en Pokémon-mod.
Så nu vet jag det, gött och sånt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *