När gamla minnen finns kvar

I lördags, under ett tillstånd av grov bakfylla, öppnade jag Tradera-appen på min telefon och såg att en server låg ute för bud. Jag hade sett den ett par dagar innan men trott att auktionen skulle ta slut dagen innan, samma tid som jag befann mig i ett kundmöte. Mitt hjärta började slå hårdare och jag undrade om det var det sista av gårdagens sprit som var på väg att brytas ner eller om det var insikten att jag hade en chans att vinna auktionen. Precis innan jag kollade mobilen hade jag bestämt mig för att sova ett par timmar men detta såg jag som ett tecken. Vann auktionen till vad jag tycker var ett rimligt pris, därefter somnade jag in… ett par timmar åtminstone.
Nu, några dagar senare, har jag hämtat ut servern från mitt postombud och påbörjat hackandet. Det visade sig att förra ägaren skitit blankt i att rensa burken innan frakt vilket är rätt märkligt. Anledningen kan vara brist på ett säkerhetsmedvetande men då ter det sig märkligt hur en sådan person införskaffat sig en server med separat SD-kort för ESXi samt externt RAID-kort för att väga upp det primitiva kort som medföljer. Vilka anledningar det än funnits bakom detta o-/medvetna beslut så gör detsamma, servern är här och jag är kär (rim och reson).
Har precis installerat en ny ESXi på SD-kortet och ska börja utforska om förra ägarens data ligger kvar. Förhoppningsvis hittar jag ingenting för olagligt, hade varit tråkigt om polisen behövde komma hit och beslag ta servern innan vårt förhållande ens börjat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *