Senaste spelen i korthet

Yakuza 0 – En ung Yakuza-medlem vid namn Kazuma Kiryu. Hamnar i lite trubbel efter att ha delat ut ett par knogmackor med tillhörande smörgåsbord av misshandel till en snubbe som lånat pengar av fel person. Personen hittas död och snuten misstänker brott som man så borde göra när en mänsklig slagpåse hittas med ett skott i pannan. Kiryu är oskyldig men hela fadäsen orsakar problem för hans mentor och han bestämmer sig för att lämna familjen. Detta gör att han kan undersöka vad som hänt på egen hand.
Börjar bra, mycket story och alla pratar japanska. Överdrivna fighting-sekvenser och fåniga side-missions. Alla pratar japanska.
Nioh – En västerländsk samurai vid namn William Adams. Börjar i en fängelsehåla i 1600-talets London men lyckas fly tack vare sin guardian spirit. Hittar lite vapen och rustning vilket gör det möjligt för honom att slakta sin väg genom fortet han befinner sig i. Tar sig upp till ett torn där han möter en avrättare som ironiskt nog blir avrättad. En flintig snubbe med ett gäng tatueringar på ansiktet – som skulle begränsa honom till lågavlönade jobb om ens något i dagens samhället – kliver fram och återuppväcker den avrättade avrättaren till någon sorts avrättad avrättardemon. William vinner, får sin guardian spirit bortrövad och blir nedskjuten till havet. Tar sig till en japansk ö och där börjar det på riktigt.
Ninja Gaiden möter Dark Souls/Bloodborne. Svåra fiender och ännu svårare bossar. Varje strid känns avgörande och blodet sprutar när lemmar flygar. Kass inventory-hantering men det är en petitess i det stora hela. 80% pratar japanska, 10% pratar engurish, 5% pratar engelska och resten pratar okänt språk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *