Final Fantasy XV – 12 timmar senare

Har spelat strax över 12 timmar på FFXV. Det är Final Fantasy, det stort och innehåller lite buggar men det är också fantastiskt. För att komma in i storyn ordentligt så bör man även se Kingsglaive-filmen som utspelar sig i början av spelet och förklarar mycket av det man inte får se hända. Det kanske hade varit bättre om de inkluderade en bättre förklaring i spelet, men å andra sidan är filmen två timmar lång och folk blev rasande när Metal Gear Solid 4 bestod av många och långa filmsekvenser. Så går det när man behöver förklara saker och jag tycker ändå att Square Enix valde ett bra alternativ för detta.
Jag har fortfarande lite problem med stridssystemet, med det menar jag att vissa fiender är för svåra. Mötte ett gäng krabbor som slog ihjäl mina polare så ofta att jag i slutändan sket i att slösa bort medicinprylar på dem. De fick ligga på marken och ”vila” medan jag och Gladiolus gjorde crabsticks av bjässarna. Väl förbi dessa skalmonster tog jag mig in i en isgrotta. Där inne sprang jag på ett gäng slajmklumpar som inte brydde sig om fysiska attacker utan magi var det som gällde. Problemet med magi är att det påverkar dig och dina vänner också. Kastar du en blixtklot och dina vänner står i närheten… ja, då är det tur att du är blivande kung av Lucis. Detsamma när dina vänner får ta del av magin, då gäller det att vara snabb och hoppa undan så fort du ser att magin laddas upp.
Överlag är jag nöjd och jag ser fram mot att spela färdigt resten av spelet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *